Prijetnje, uvrede i ostalo

Prijetnje, uvrede i ostalo

PostPostao/la Esmeralda » pon vel 16, 2009 5:32 am

Pozdrav svima!

Kako su prijetnje, uvrede i laži sastavni dio mobbinga, postavljam temu da vidim koliko su maštoviti naši moberi, kakav im je vokabular i što je najgore šte ste doživjeli od njih.
Kako ste reagirali?
Esmeralda

Re: Prijetnje, uvrede i ostalo

PostPostao/la vanna » pet vel 20, 2009 1:08 pm

Pozdrav!

Evo ja ću dati malo drugačiji primjer. U mom slučaju nije bilo uvreda niti prijetnji. Naime moj šef je bio osoba koja se nama radnicima predstavljao kao prijatelj, ne kao nadređeni. Stalno je bio nasmijan, tapšao nas po ramenima, hvalio nas nama samima, da to nitko ne čuje, tipa: ti si mi najbolji radnik.... U to isto vrijeme nas par navodnih najboljih radnica pretrpavao je sa svojim poslom, dok je on s ostatkom sjedio u uredu, pušio i ispijao kave sa svima koji bi naišli.Na kraju radnog dana bi se nama žalio da pada s nogu od umora, te bi za dobro odrađen posao uzeo sebi zasluge. Kad sam zatražila da mi se da drugo radno mjesto u istoj firmi, potrudio se da me nitko ne uzme jer sam njemu nezamjenjiva i neophodna. Pitam se zašto? Možda jer sam dobro odrađivala njegov posao... Šta vi mislite?
Kad se pričalo o plaćama izborio se za povišicu i napredovanje neradnicima, moja je bila smanjena i plaćeno mi je samo pola prekovremenih sati.
Što da vam kažem, mobbing se može odrađivati i sa osmjehom na licu.......
vanna

PostPostao/la KillBill » pet ožu 20, 2009 12:28 pm

Evo vam primjer kako direktorica Hr.lutrije Vesna Bakran skupa sa psiholozima iz ureda za ljudske potencijale i kadrovskom sluzbom podrzava mobbing u svojoj firmi. Gospođa direktorica kao i njezini direktori su upoznati sa slučajem i naravno zataškavaju ga po ko zna koji put na štetu radnika. Najme određeni voditelj kojeg je stric - velika faca u lutriji - postavio na radno mjesto voditelja (iako nema neku prikladnu skolu), maltretira djelatnike svojim stalnim psihopatskim ispadima i raznoraznim uvredama. Nema smisla ih nabrajat nego je dovoljn uzeti članak "Kako prepoznat mobing" i pored svake navedene stavke stavit kvačicu. Ide čak do te mjere da nadzire djelatnike po gradu - to mu dođe kao hobi zvan dodatno iživljavanje jer je toliki bolesnik da se hrani maltretiranjem drugih. A najgore je to što smo u malom gradu gdje svako svakog pozna i svi znaju da dotični voditelj ima psihičkih problema (valjda je to tako kad netko od običnnog konobarčića postane voditelj automat kluba HL i dobije krila za maltretiranje podtlačenih kakav je i sam nekad bio), također ima problema sa ovisnošću o bijelom prahu, a ono zelene boje nećemo ni spominjat ipak je to manje zlo od onog prvog koje dodatno pojačava paranoju, živčane ispade, neurotičnost, pa čak i podkradanje love od turnira na vrlo perfidan način i dr. što su sve njegove osobine. I sad mene zanima kako jedna takva osoba koja je više puta prijavljivana sindikatu za maltretiranje, šefovima/direktorima u Zg i zbog koje je više djelatnica završilo kod psihijatra dobivajući dijagnozu "mobing na radnom mjestu" može i nakon svih tih prijava biti zaštićena od strane Vesne Bakran i moćnog Strica!!! I od kud pravo internoj kontroli Hr. lutrije da mijenja iskaze djelatnika nakon službenog ispitivanja do kojeg je došlo zbog još jedne žalbe na voditelja - manipulanta, a u svrhu da bi ga još jednom zaštitili ne razmišljajući o tome da je zbog njega veći broj ljudi u dvije godine dobio otkaz ili tražio premještaj iz automat kluba. :twisted:
KillBill

PostPostao/la vanna » sub ožu 21, 2009 12:15 am

I sad mene zanima kako jedna takva osoba koja je više puta prijavljivana sindikatu za maltretiranje, šefovima/direktorima u Zg i zbog koje je više djelatnica završilo kod psihijatra dobivajući dijagnozu "mobing na radnom mjestu" može i nakon svih tih prijava biti zaštićena od strane Vesne Bakran i moćnog Strica!!! I od kud pravo internoj kontroli Hr. lutrije da mijenja iskaze djelatnika nakon službenog ispitivanja do kojeg je došlo zbog još jedne žalbe na voditelja - manipulanta, a u svrhu da bi ga još jednom zaštitili ne razmišljajući o tome da je zbog njega veći broj ljudi u dvije godine dobio otkaz ili tražio premještaj iz automat kluba. :twisted:

Ovo je za popi...., jednostavno poželiš iskočit iz vlastite kože. I uvijek se proteže isti problem: žrtve dobivaju otkaze a mobberi zaštitu, napredovanje i sl.
vanna

Natrag na Pitanja, pomoć i ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.