Nedavno sam pročitala jednu staru ali dobru knjigu pod nazivom : "Psihologija uspjeha". Knjiga kaže da je problem postojanja i nemogućnost pripadanja samom sebi uzrok mnogih neuroza i psihičkih poremećaja kao i kompleksa. Angelo Patri( pisac) u jednom svom članku napisao je: NITKO NIJE TOLIKO JADAN KAO ONAJ TKO PRIPADA NEKOMU ILI NEČEMU DRUGOM, A NE OSOBI U SVOM TJELU I DUHU.
I ovo se u neku ruku može poistovjetiti s mobbingom. Moberi su ljudi na visokim pozicijama, prodane duše, pod utjecajem nekoga tko je iznad njih. Ne vjerujem da griješim kad kažem da vjerujem da je tu politika u velikoj mjeri zaslužna za mobbing.
Dobro je poznato da je politika u svemu, i ona određuje tko će biti na šefovskim mjestima, a kad te politika mobbira baš me zanima kako tome stati na kraj?
Moberi su u biti ti koji su "JADNI" jer nisu svoji, i pokorno slušaju one iznad sebe, jer im ništa ne mogu. Pa se iživljavaju na slabijima tj. podređenima.
Bolja riječ je možda KUKAVICE!
U današnje vrijeme je očito najbolje biti kombinacija drugih ljudi, kombinacija političkih stranaka( naravno ovisi u čijem ste društvu), glumac.....
Primjećujem da su ljudi oko mene sve više umorni, ali ne od rada nego od briga, poraza i ogorčenja!